Římský salát s pečenými kuřecími plátky a caesar dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský salát s pečenými kuřecími plátky a caesar dresinkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53174 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo bylinkové |
0,5 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
150 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
2 ks | Salát římský |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Dresink | |
---|---|
50 g | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice kremžská |
3 polévková lžíce | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 dl | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 158,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 159,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Salát římský, Sůl, Sýr Parmezán, Ančovičky konzervované, Česnek, Jogurt bílý, Majonéza, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo bylinkové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Rajčata Cherry, Hořčice kremžská, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský salát s pečenými kuřecími plátky a caesar dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Římský salát ze spodní strany seřízneme a uvolníme všechny listy. Důkladně propláchneme a necháme okapat. Z pórku odřízneme nejdelší list a z něj po celé délce ukrojíme cca 0,5 cm tenký plátek. Spaříme pod tekoucí horkou vodou a svážeme jím listy salátu dohromady. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, maso z obou stran osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vložíme do zapékací mísy, poklademe bylinkovým máslem a čerstvým rozmarýnem a v rozehřáté troubě cca 10 minut dopečeme. |
3 | Na dresink smícháme jogurt s majonézou a mlékem, ochutíme kremžskou hořčicí a česnekem. Ančovičky velmi jemně nasekáme a přidáme do zálivky. Osolíme a opepříme dle chuti. |
4 | Na každý talíř dáme připravený salát, rozdělíme kuřecí prsa, dozdobíme překrojenými cherry rajčátky, přelijeme dresinkem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme. |