Terina z uzeného lososa s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina z uzeného lososa s krevetami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53227 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
300 g | Krevety tygří |
600 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
500 g | Zakysaná smetana |
10 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 65,9mg |
Draslík | 323,0mg |
Vláknina | 83,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos uzený, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina z uzeného lososa s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Formu na srnčí hřbet nebo paštikovou formu vyložíme plátky uzeného lososa tak, aby horní plátky překrývaly formu o cca 3 cm a formu odložíme do lednice. |
2 | Zakysanou smetanu smícháme s krevetami, přisypeme nasekanou pažitku a petrželku, ochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou. Želatinové plátky necháme namáčet cca 5 minut ve studené vodě, po vyjmutí vymačkáme, vložíme do kastrůlku a zvolna na mírném ohni povaříme, až se rozpustí. Poté k želatině přidáme ochucenou zakysanou smetanu, promícháme a vlijeme do vychlazené formy. Střídavě prokládáme lososem a povrch zakryjeme plátky přesahujícími přes formu. |
3 | Cca 60 minut necháme chladit v lednici. Po vyjmutí ostrým nožem nakrájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Možno podávat např. s čerstvou bagetou nebo salátem s olivovým dresinkem. Ideálně použijeme grónské krevety.