Rýžové jitrnice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové jitrnice
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 533 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
200 g | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra vepřová |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
70 g | Sádlo škvařené |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
600 g | Vepřová hlava |
75 g | Vepřová střeva tenká |
500 g | Vepřové plíce |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 313,6mg |
Draslík | 371,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk, Vepřová střeva tenká, Vepřové plíce, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové jitrnice postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou hlavu, plíce a játra očistíme a opláchneme. Uvaříme je v mírně osolené vodě (játra po 10 minutách varu vyjmeme), hlavu vykostíme a vše najemno umeleme. |
2 | Do směsi přidáme dušenou rýži, jemně nakrájenou a do zlatavé barvy na sádle osmahnutou cibuli, česnek utřený se solí, pepř a vše rozmícháme s dávkou vývaru z masa a přisolíme. |
3 | Prejt plníme do připravených střev a uzavřené jitrnice vkládáme do zbylého vývaru z vepřového masa. Zvolna vaříme 10-15 minut. |
4 | Uvařené jitrnice vyjmeme, zchladíme studenou vodou, necháme odkapat a ztuhnout. |
5 | Před podáváním jitrnice opékáme na tuku po obou stranách a při podávání je podléváme výpekem od pečení. |
6 | Jitrnice je možné podávat jen ohřáté ve vývaru. |