Tatar ze žlutého tuňáka s concasé tomaty a frisse salátkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatar ze žlutého tuňáka s concasé tomaty a frisse salátkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53330 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy zelené |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 hrst | Salát kadeřavý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
300 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 431,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pažitka, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tatar ze žlutého tuňáka s concasé tomaty a frisse salátkem postup přípravy receptu:
1 | Filet z čerstvého tuňáka očistíme, pokrájíme na plátky a poté na malé kostičky. Obojí olivy, cibuli a pažitku nakrájíme také na kostičky. Rajče spaříme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Vše vložíme do misky a promícháme. Ochutíme solí, pepřem, zakápneme šťávou z citronu a olejem. |
2 | Směs necháme vychladit, poté vytvarujeme do podoby tatarského bifteku, rozdělíme na talíře, doplníme frisse salátkem, čerstvými bylinkami a podáváme. |
Poznámka
Ideálně použijeme žlutoploutvého tuňáka.