Polévka z cukety a řeřichy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z cukety a řeřichy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 53349 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Cuketa |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Vývar drůbeží |
Na krutony | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rohlíky bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 527,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Olej rostlinný, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z cukety a řeřichy postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, cukety nakrájíme na kolečka, lístky řeřichy nasekáme najemno. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dozlatova. |
2 | V hrnci zpěníme na másle s olejem cibuli, přilijeme vývar, přidáme plátky cukety a vaříme na mírném plameni zhruba 20 minut. |
3 | Nakonec vmícháme řeřichu a dovaříme. Hotovu polévku rozmixujeme dohladka, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Před podáváním necháme polévku prohřát. |
4 | Podáváme s krutony z rohlíků. |