Smetanová rajčatová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová rajčatová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53396 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
0,8 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 234,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová rajčatová polévka postup přípravy receptu:
1 | Bramboru očistíme, nakrájíme a společně s cibulí a nakládanými rajčaty orestujeme na rozpáleném oleji. Krátce podusíme, zalijeme vývarem a vínem. |
2 | Osolíme a opepříme dle chuti a povaříme. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a přecedíme přes jemné síto. Rozdělíme do misek a ihned podáváme. |