Žemle Lox Bagel s marinovaným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemle Lox Bagel s marinovaným lososem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53432 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Lučina - termizovaný |
1 ks | Žemle tmavá |
Marinovaný graved lax losos [53430] | |
---|---|
0,3 ks | Citrony |
25 g | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Kopr čerstvý |
100 g | Losos - filety |
0,3 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 ks | Pomeranče |
12,5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 52,7mg |
Draslík | 615,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pažitka, Sůl, Citrony, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Losos - filety, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný, Žemle tmavá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemle Lox Bagel s marinovaným lososem postup přípravy receptu:
1 | Lučinu v misce rozetřeme s mlékem na jemný krém, ochutíme solí, pepřem, přidáme pažitku a citronovou šťávu, případně špetku strouhané citronové kůry. |
2 | Žemly překrojíme na polovinu, na spodní část rozetřeme ochucenou lučinu, poklademe salátem a vložíme na kousky nakrájeného lososa. Zakryjeme vrchní částí bagety a ihned podáváme. |
3 | Marinovaný graved lax losos [53430]: |
4 | Kopr nadrobno nasekáme, smícháme s cukrem, solí a pepřem. Směs rozprostřeme na celý filet lososa. Z citronu a pomeranče oloupeme kůru a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Naskládáme na maso, odložíme do lednice a necháme marinovat minimálně 6 hodin. |
Poznámka
Namísto žemle lze použít sezamovou bulku.