Jednoduchý recept

Zapečené špagety s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 53498

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
3 dl Omáčka bešamelová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Strouhanka
120 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
1,5 dl Víno bílé
200 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 205kJ
26% Sacharidy 94 g
37% Tuky 28 g
23% Sodík 462 mg
45% Bílkoviny 25 g

Zapečené špagety s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Špagety nalámeme na přibližně 5 cm dlouhé kousky a dáme je vařit do hrnce s osolenou vodou.

2

Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Konzervovaná rajčata scedíme a okapaná nakrájíme na malé kousky. Sýr rozkrájíme na tenké plátky.

3

Uvařené těstoviny scedíme, necháme je okapat, potom je v míse smícháme s vajíčkem, strouhankou a sýrem, opepříme a osolíme, přelijeme bešamelovou omáčkou a důkladně promícháme. Připravenou těstovinovou směs vložíme do zapékací mísy a v troubě, předehřáté na 220 stupňů ji zapékáme 20 minut. Zapečenou necháme 10 minut chladnout a připravíme si omáčku.

4

V nízkém hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání na mírném žáru v něm opečeme cibuli a bobkový list. Pak vmícháme nakrájená rajčata a rajčatový protlak, přilijeme víno, opepříme, osolíme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

5

Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je rajčatovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept