Těstovinová omeleta s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová omeleta s olivami
Těstovinová omeleta s olivami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53499 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Těstoviny penne |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 470,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinová omeleta s olivami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. |
2 | Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Olivy rozkrájíme na půlky. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji nasekáme najemno. |
3 | V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmažíme v něm cibuli. Pak přimícháme prolisovaný česnek a nastouhané brambory a vše ještě krátce smažíme. Pak pánev odstavíme z ohně. |
4 | V misce rozšleháme vajíčka, přidícháme k nim nakrájenou petrželku a ochutíme je chilli kořením, pepřem a solí. |
5 | V druhé pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dáme do ní polovinu vaječné směsi a uvařené těstoviny, přimícháme cibuli s česnekem a polovinu rozkrájených oliv, vše zalijeme druhou polovinou vajíček a ohříváme, dokud omeleta nezačne po stranách tuhnout. Okraje omelety uvolníme a tekutou část ze středu pohybem pánve rozlijeme do okrajů. |
6 | Omeletu opečeme dozlatova, přendáme na talíř, do pánve nalijeme zbylý olej a omeletu upečeme i z druhé strany. |
7 | Upečenou omeletu nakrájíme na porce, posypeme je zbylými olivami a podáváme. |