Zdravý recept

Slepice vařená se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53514

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 436kJ
2% Sacharidy 5 g
64% Tuky 48 g
9% Sodík 185 mg
85% Bílkoviny 48 g

Slepice vařená se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omytou slepici vložíme do velkého hrnce a zalijeme ji vodou. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme je na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Slepici přivedeme k varu. Odebereme pěnu z povrchu vody a přidáme ke slepici nakrájenou zeleninu včetně cibule. Osolíme, opepříme a přidáme do hrnce ještě tymián. Vaříme 2,5 hodiny. Pak vpíchneme vidličku do vnitřní strany slepičího stehna. Pokud z něj vytéká šťáva, je to znamení, že je uvařená.

3

Slepici vyndáme, rozporcujeme a servírujeme jako dietní jídlo.

Poznámka

Vývar si přecedíme a můžeme ho dále použít, např. na přípravu polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept