Recept

Brusinkový kynutý zákusek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53591

Ingredience

300 g Brusinky
4 polévková lžíce Cukr krupice
Těsto
1 polévková lžíce Cukr krupice
10 g Droždí
2,5 dl Mléko plnotučné
175 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Šlehačka
1 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
Cukrová poleva
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 040kJ
18% Sacharidy 66 g
27% Tuky 20 g
9% Sodík 171 mg
18% Bílkoviny 10 g

Brusinkový kynutý zákusek postup přípravy receptu:

1

Omyté brusinky necháme okapat, dáme je do mísy a prosypeme je cukrem. 2 lžíce brusinek si odložíme na ozdobu.

2

Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli, cukr, kvasnice a směs ručně vyšleháme. Postupně budeme přidávat mouku a těsto vymícháme dohladka. Dortovou formu si vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme ji jemnou strouhankou. Po celém povrchu těsta nasypeme brusinky.

3

Těsto dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme dozlatova asi 20 minut. Poté formu s těstem necháme vychladnout.

4

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, do které zamícháme 1 lžíci práškového cukru.

5

Připravíme si cukrovou polevu s rumem: moučkový prosátý cukr v misce smícháme s 1 lžičkou Maizeny, 1 lžící mléka, 1 lžící rumu a dobře promícháme. Povrch těsta polijeme polevou, kterou necháme zatuhnout. Těsto nakrájíme na dílky a podáváme ozdobené šlehačkou a brusinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept