Těstoviny s pomerančovou omáčkou a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s pomerančovou omáčkou a ricottou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 53613 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Cuketa |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
500 g | Sýr Ricotta |
500 g | Těstoviny Fusilli |
2090 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 418,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Pomeranče, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s pomerančovou omáčkou a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Cuketu očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Pomeranč opláchneme a kůru nastrouháme. |
2 | Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, po 5 minutách varu přidáme cuketu a uvaříme obojí doměkka. Slijeme a dáme stranou. |
3 | V 90 ml horké vody smícháme olej, pomerančovou kůrou a ricottu. Osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Poté smícháme s těstovinami, cuketou a dobře promícháme. Dosolíme a dopepříme dle chuti. |