Marinovaná jehněčí kotletka na listovém špenátu s fettucine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná jehněčí kotletka na listovém špenátu s fettucine
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53627 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
600 g | Jehněčí kotlety |
150 g | Máslo bylinkové |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalotka |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny Fettuccine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kotlety, Muškátový oříšek, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná jehněčí kotletka na listovém špenátu s fettucine postup přípravy receptu:
1 | Maso důkladně očistíme, odstraníme blanky a přebytečný lůj. Olej smícháme s nasekanými bylinkami a plátky česneku, vložíme maso a necháme min. 2h marinovat na chladném místě. |
2 | Poté v pánvi rozpálíme olej a kotletky na něm zprudka opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla, čerstvým rozmarýnem, ochutíme solí a pepřem. V troubě předehřáté na 170 °C pečeme max. 12-15 minut. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu al dente a scedíme. Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme očištěný špenát, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opeříme, případně dochutíme muškátovým oříškem. |
4 | Těstoviny i se špenátem rozdělíme na talíře, doplníme pečenými kotletkami a ihned podáváme. |