Pečené holoubě na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené holoubě na houbách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53777 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Holoubata |
500 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
4 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
4 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno červené |
125 ml | Vývar drůbeží |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 281,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Holoubata, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené holoubě na houbách postup přípravy receptu:
1 | Očištěná holoubata osolíme, opepříme a opečeme v pekáči na rozehřátém oleji. Vyjmeme maso z pekáče a necháme v něm zesklovatět oloupanou, na drobno nasekanou cibuli a pokrájenou slaninu, přimícháme houby nakrájené na plátky, tymián, opečeme. |
2 | Zpátky do pekáče vložíme holoubata, zalijeme je červeným vínem a vývarem. Přikryjeme poklicí, 30 minut pečeme. |
3 | Poté vyndáme holoubata, do houbové směsi přidáme zakysanou smetanu. Krátce povaříme a houbovou omáčkou přelijeme hotová holoubata. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.