Zdravý recept

Studená okurkovo-melounová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53797

Ingredience

1 ks Avokádo
1 špetka Chilli koření mleté
0,5 ks Citrony
2 ks Jablka
50 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Kopr čerstvý
200 g Meloun vodní
1 ks Meloun žlutý
1 kg Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata sušená sterilovaná
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,431 kcal
Kilojoule 5 986kJ
47% Sacharidy 168 g
120% Tuky 90 g
81% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Studená okurkovo-melounová polévka postup přípravy receptu:

1

Z okurky vykrojíme pomocí kulatého mininožíku několik kulatých perliček. Poté okurky oloupeme a odkrojíme 4 cca 3-4 cm dlouhé válečky. Lžičkou vydlabeme dužinu, takto nám vzniknou tvary trubiček. Ze zbytků nakrájíme několik tenkých nudliček.

2

Všechny zbytky pokrájíme na kousky, vložíme do mixéru, ochutíme solí, citronovou šťávou a promixujeme. Přecedíme přes plátno nebo jemný cedník, necháme okapat a vychladíme.

3

Trubičky a perličky vytvořené z okurek vložíme do pánve, zalijeme vodou, mírně osolíme a necháme krátce projít varem. Po cca 1 minutě vaření vyjmeme a necháme vychladnout.

4

V misce smícháme jogurt s citronovou šťávou, špetkou soli a sušeným chilli a vyšleháme. Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na jemnou slámu. Pokapeme citronovou šťávou, aby nezměnila barvu. Společně s nakrájenými okurkami přidáme do jogurtu. Z melounové dužiny vykrájíme kulatým nožem malé kuličky.

5

Do středu každého talíře postavíme okurkovou trubičku a naplníme ji jablečnou slámou. Dokola posypeme perličkami z okurek a melounů a dozdobíme sušenými rajčaty nakrájenými na kostičky. Přilijeme vychlazenou okurkovou šťávu, můžeme dozdobit snítkou kopru a podáváme.

Poznámka

Pro zvýraznění chuti pokapeme koprovým olejem, viz recept "Olej bylinkový".

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept