Recept

Bacán – pečená příloha k masu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53808

Ingredience

100 g Brambory vařené
1 špetka Cukr krupice
50 g Droždí
0,5 polévková lžíce Majoránka
5 dl Mléko plnotučné
750 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 544kJ
28% Sacharidy 100 g
17% Tuky 13 g
31% Sodík 613 mg
37% Bílkoviny 21 g

Bacán – pečená příloha k masu postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou mouku, do které uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru, vlažné mléko, necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce, sůl, majoránku, pepř, jemně nastrouhaný vařený velký brambor, olej a vymícháme polořídké těsto, které nalijeme na plech vytřený sádlem. Těsto necháme na plechu ještě 10 - 15 minut kynout, poté ho vložíme do trouby, předehřáté na 220°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 30 minut, horký bacán nakrájíme na kostky a podáváme ho jako přílohu.

Poznámka

Servírujeme teplé. K upečenému bacánu podáváme kysané zelí, uzené nebo pečené maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept