Recept

Kuře grilované s marinádou a černým pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53837

Ingredience

Na kuře
1000 g Kuře
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
10 g Tymián čerstvý
2 ks Šalotka
Na marinádu
4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
5 polévková lžíce Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 polévková lžíce Protlak rajčatový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 968kJ
5% Sacharidy 17 g
65% Tuky 49 g
15% Sodík 303 mg
87% Bílkoviny 49 g

Kuře grilované s marinádou a černým pivem postup přípravy receptu:

1

Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.

2

Připravíme gril, do břicha kuřete vložíme tymián, oloupané šalotky a petržel, sepneme párátkem.

3

V misce připravíme marinádu: smícháme olej, papriku, rajčatový protlak a tymián. Rozdělíme marinádu na poloviny, jednou polovinou marinády potřeme kuře a necháme 30 minut odpočinout.

4

Poté kuře navlékneme na grilovací jehlu a vložíme na gril. Grilujeme 60 minut, přitom neustále otáčíme a potíráme druhou polovinou marinády. Deset minut před koncem grilování kuře ještě potřeme černým pivem. Dopečeme do křupava a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Když kuře pečeme na otevřeném ohni, měl by na něj sálat nejlépe z boku, aby tuk neodkapával do ohně a nečoudil. Nejlepší je na grilování uhlí s bílým popelem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept