Jednoduchý recept

Smažený meloun v máslovém těstíčku se smetanovo-borůvkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53861

Ingredience

100 g Borůvky
1 ks Meloun vodní
100 ml Mléko plnotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
10 ks Máta
150 ml Olej slunečnicový
80 g Rajčata sušená sterilovaná
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,046 kcal
Kilojoule 4 377kJ
25% Sacharidy 90 g
98% Tuky 74 g
8% Sodík 150 mg
30% Bílkoviny 17 g

Smažený meloun v máslovém těstíčku se smetanovo-borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Čerstvý zázvor očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme v čisté utěrce a šťávu zachytíme. Meloun rozkrojíme na čtvrtiny a poté na 8-12 plátků. Odstraníme semínka a slupku.

2

Na těstíčko smícháme vejce s moukou, mlékem, lžičkou zázvorového džusu, rozpuštěným máslem a najemno nasekanou mátou. Plátky melounu v těstíčku namáčíme a ihned smažíme cca 1 minutu po každé straně v hlubší pánvi na rozpáleném oleji. Těstíčko musí zezlátnout.

3

Po vyjmutí osušíme na papírové utěrce. Sušená rajčata nasekáme nadrobno, promícháme s očištěnými borůvkami a šlehačkou.

4

Do středu talířů rozdělíme plátky melounu, částečně je přelijeme omáčkou a zbylou dozdobíme okolo. Posypeme několika mátovými lístky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept