Ragú připravované z volské oháňky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú připravované z volské oháňky
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53972 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1,5 kg | Hovězí oháňka |
4 ks | Jalovec |
50 g | Koriandr čerstvý |
4 cl | Martell cognac |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 špetka | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 728,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Jalovec, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú připravované z volské oháňky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Mrkev a petržel oškrábeme a pokrájíme nadrobno. Omyjeme pórek a odstraníme z něj kořínkovou a uvadlou zelenou část. Nakrájíme pórek na nudličky. |
2 | Volskou oháňku omyjeme, osušíme a osolíme. V pekáči rozehřejeme máslo společně s olejem a na něm zprudka opečeme oháňky. |
3 | K opečeným oháňkám vložíme nakrájenou mrkev, petržel a pórek, přidáme jalovec, koriandr, tymián, bobkový list, nasekanou cibuli, česnek a opékáme. Přidáme rajčatový protlak a mouku a znovu opečeme. |
4 | Vlijeme polovinu množství vína, přivedeme k varu a ztlumíme teplotu ohně. Přikryjeme poklicí a dusíme 3 hodiny. Občas mícháme a přiléváme víno. |
5 | Když se maso začne uvolňovat od kosti, vyjmeme je z pekáče. |
6 | Prolisujeme šťávu přes síto a nakonec do ní vmícháme koňak a svaříme ji, aby zhoustla. Maso podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Pokud chceme podávat ragú bez kostí, musíme maso vykostit horké, pak už je to velmi obtížné.