Ředkvičkový salát s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičkový salát s hruškami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 53976 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Hrušky |
250 g | Ředkvička |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
250 g | Jogurt bílý |
0,5 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 8,1mg |
Draslík | 326,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Ředkvička, Citronová kůra, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Ředkvičkový salát s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, která dáme do vhodné nádoby. Přidáme omyté, jadřinců zbavené a na malé kousky nakrájené hrušky. Ředkvičky a hrušky posypeme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a dobře promícháme. |
2 | Příprava zálivky: Med rozpustíme v mikrovlnné troubě, necháme vychladnout a smícháme spolu s jogurtem, citrónovou šťávou a solí. Připravenou zálivkou zalijeme salát a opět důkladně promícháme. |
3 | Salát rozdělíme na talíře nebo do salátových misek a podáváme. |