Lososový tataráček na ledovém salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososový tataráček na ledovém salátu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53990 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice |
10 ks | Kapary |
400 g | Losos - filety |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1,5 polévková lžíce | Pažitka |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
3 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Na ozdobu | |
---|---|
1 ks | Citrony |
200 g | Salát ledový |
Opečená veka | |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
8 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 907,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos - filety, Pažitka, Šalotka, Citrony, Salát ledový, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Petržel kudrnka, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososový tataráček na ledovém salátu postup přípravy receptu:
1 | Šalotku očistíme, petrželku kudrnku a pažitku omyjeme a vše velmi nadrobno pokrájíme. Omyté a osušené filety čerstvého lososa nakrájíme na velmi malé kostičky. Kapary pokrájíme nadrobno nebo je v misce rozmačkáme vidličkou. Oboje dáme do misky, přidáme extra olivový olej (3 lžíce), pepř 4 barev, šalotku, pažitku, petrželku, ostrou hořčici, mořskou sůl, důkladně promícháme, podle chuti přidáme citrónovou šťávu. |
2 | Omyjeme a osušíme citrón, který nakrájíme na osminky. Listy ledového salátu dobře omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Připravíme si plátky z veky (asi 1 - 1.5cm), které opečeme v topinkovači, pokapeme je extra olivovým olejem (2 lžíce) a otřeme česnekem. |
3 | Tatarák upravíme tak, že z něj upravíme do středu talířů malé kopečeky, dokola ozdobně poklademe listy salátu a ozdobíme plátky citrónu. K lososovému tataráku podáváme zvlášť opečené plátky veky. |
Vynikající