Recept

Dušená slepice s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 54014

Ingredience

500 g Brambory vařené
2 ks Cibule
300 g Houby čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
1 ks Slepice
2 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,208 kcal
Kilojoule 5 055kJ
11% Sacharidy 41 g
75% Tuky 56 g
68% Sodík 1 g
229% Bílkoviny 129 g

Dušená slepice s houbami postup přípravy receptu:

1

Slepici zbavenou páteře, velkých kostí a konců křídel rozdělíme na 8 dílů. Nadrobno nakrájíme slaninu, kterou ve velkém kastrole necháme zesklovatět. Přidáme kousky slepice, které opečeme ze všech stran a odložíme je do tepla. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, necháme jí na výpeku zpěnit, zaprášíme hladkou mouku a necháme ji zasmahnout. Přilijeme 400 ml teplé vody, metlou ji rozšleháme na řídkou omáčku, osolíme, opepříme a přidáme slepičí maso. Kastrol přikryjeme poklicí a slepici pomalu dusíme doměkka.

2

Mezitím očistíme směs hub, nakrájíme na malé kousky, na másle je nejprve osmahneme a pak osolíme a doměkka podusíme.

3

Kusy dušené slepice rozdělené na talířích pokryjeme houbami, přelijeme omáčkou a servírujeme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept