Slepičí drůbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí drůbky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54019 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
300 g | Rýže dušená |
750 g | Slepičí drůbky |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 44,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slepičí drůbky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí drůbky postup přípravy receptu:
1 | K přípravě potřebujeme 6 ks křídel, 4 žaludky, 4 srdce a 2 krky. Drůbky dobře opereme, v hrnci je zalijeme 1,5 l vařící vody, osolíme, přidáme celou neoloupanou cibuli a muškátový květ. Uvaříme doměkka. Uvařené drůbky scedíme, křídla, krky a srdce přepůlíme, žaludky rozčtvrtíme a uchováme v teple. |
2 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z vařících se drůbků, vyšleháme na řídkou omáčku, kterou svaříme na polovinu. Hotovou omáčku zjemníme šlehačkou a podle chuti přisolíme. |
3 | Uvařené drůbky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s dušenou rýží. |