Fazole z francouzské kuchyně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole z francouzské kuchyně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54044 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
500 g | Fazolové lusky zelené |
20 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 483,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole z francouzské kuchyně postup přípravy receptu:
1 | Fazolové lusky očistíme, opláchneme pod studenou, tekoucí vodou a necháme okapat. Rajčata spaříme 1 litrem vroucí vody, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle. |
2 | Do hrnce dáme na malé kousky nakrájenou slaninu, osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájený česnek, připravenou mrkev, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme, přisypeme okapané fazolové lusky. Zalijeme zbylou vodou a pod poklicí, na mírném ohni, za občasného promíchání vaříme doměkka. Když se vyvaří voda a zůstane šťáva, můžeme stáhnout ze sporáku. |
3 | Hotové fazole necháme pod poklici 5-10 minut odpočinout. Potom je rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme citrónovou šťávou a jídlo podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplou přílohu, například k hovězímu pečenému masu.