Filé gratinované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé gratinované
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
500 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Kapary |
70 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 200,3mg |
Vláknina | 837,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice, Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé gratinované postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé posypeme solí, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 10 minut odpočívat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na suché pánvičce osmažíme na škvarky. Nakonec přidáme 30 g másla. |
2 | Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, naskládáme do ní připravené file. Všechny kousky potřeme hořčici, posypeme pepřem. Na každý kousek položíme kolečko zelené papriky, do středu poklademe nasekané kapary. Na kapary položíme připravené škvarky. Nakonec vše přelijeme smetanou, posypeme jemně nastrouhaným sýrem. |
3 | Naplněnou zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby, kde filé zapékáme 30 minut. Vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na jednotlivé porce, poklademe je na talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.