Jednoduchý recept

Svíčková ála Stroganov

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54083

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 ks Citrony
600 g Hovězí svíčková
200 ml Masový vývar
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
2 ks Okurky nakládané
3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
200 g Zakysaná smetana
250 g Žampiony čerstvé
1 kávová lžička Hořčica plnotučná Malva

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 934kJ
4% Sacharidy 14 g
31% Tuky 23 g
123% Sodík 2 g
68% Bílkoviny 38 g

Svíčková ála Stroganov postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony a pokrájíme je na lupínky. Nakrájíme okurky na plátky a na nudličky.

2

Maso na svíčkovou pokrájíme nejdřív na asi 1 centimetr silné plátky a potom na centimetr široké nudličky. Osolíme je a opepříme.

3

Rozehřejeme v pánvi olej a nudličky masa na něm zprudka opečeme. Hotové vyndáme z pánve.

4

Slijeme tuk z pánve, vložíme na ni máslo a cibuli se žampiony. Zaprášíme moukou a ještě znovu opečeme. Zalijeme vývarem, počkáme, dokud nezačne vřít a potom přidáme smetanu. Za stálého míchání necháme trochu odpařit.

5

Pak do omáčky vrátíme maso, přidáme okurky a hořčici. Okyselíme podle chuti šťávou z poloviny citronu.

Poznámka

Hořčici nesmíme dlouho vařit, jinak pokrm ztratí svoje aroma.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept