Jednoduchý recept

Chřestové rizoto s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54141

Ingredience

250 g Chřest bílý
60 g Cibule
300 g Houby čerstvé
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
400 g Rýže loupaná
100 g Sýr Feta
1 špetka Sůl
1 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 655kJ
26% Sacharidy 93 g
31% Tuky 23 g
48% Sodík 970 mg
30% Bílkoviny 17 g

Chřestové rizoto s houbami postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Houby nakrájíme na plátky. Chřest opláchneme a pokrájíme na menší kusy. Sýr rozdrolíme. Pažitku omyjeme a nasekáme najemno.

2

Olej rozpálíme a smažíme na něm 3 minuty česnek a cibuli, přidáme rýži a houby, zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Potom přisypeme chřest a vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme sýr a petrželku. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept