Broskvová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvová rýže
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54145 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Broskve |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
60 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Mandle |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 346,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová kůra, Cukr krupice, Mandle, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvová rýže postup přípravy receptu:
1 | Vodu v hrnci osolíme špetkou solí. Přisypeme 30 g cukru, vanilkový cukr a nakonec vložíme máslo. |
2 | Jemně nastrouháme citrónovou kůru. Potom vsypeme propranou rýži. Na mírném ohni za občasného promíchání přivedeme k varu. Následovně do rýže dáme oloupané a na plátky nakrájené broskve. Všechny suroviny vaříme tak dlouho, aby rýže byla skoro uvařená. |
3 | Teplou směs vlijeme do zapékací mísy nebo pekáče. Potřeme tuhým sněhem vyšlehaným z bílku a zbylého cukru. Posypeme nakrájenými mandlemi a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut. |
4 | Vychladlou rýži nakrájíme na porce, které rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |