Recept

Telecí ledvinky s hořčičnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54171

Ingredience

0,5 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Hořčice
2 cl Martell cognac
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
500 g Telecí ledviny
4 polévková lžíce Víno bílé
125 ml Vývar telecí
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 622kJ
7% Sacharidy 25 g
26% Tuky 20 g
19% Sodík 372 mg
43% Bílkoviny 24 g

Telecí ledvinky s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme ledvinky a osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi si rozehřejeme polovinu másla a na něm orestujeme ledvinky ze všech stran, dokud na nich nevznikne tenká kůrka. Ztlumíme teplotu a ještě 10 minut dopékáme a během pečení stále mícháme a obracíme.

2

Oloupeme šalotky a nasekáme je nadrobno. V další pánvi rozehřejeme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vývarem a smetanou. Vaříme, než směs zhoustne.

3

Ledvinky přelijeme koňakem a flambujeme. Poté je vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve slijeme přebytečný tuk, výpek zalijeme vínem a spolu s hořčicí přidáme ke smetanové omáčce. Provaříme. Vmícháme nasekaný rozmarýn, osolíme a opepříme.

4

Pokrájíme ledvinky a vložíme je do omáčky. Podáváme.

Poznámka

Vpichem zjistíme, jsou-li ledvinky hotové. Pokud z nich teče narůžovělá šťáva, jsou přesně akorát, uvnitř totiž musí zůstat narůžovělé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept