Fritované sirkové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fritované sirkové brambory
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54319 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 8,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Fritované sirkové brambory postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a oškrábeme brambory. Pokrájíme je na hranolky a ty pak ještě na tyčinky o síle jedné zápalky. Pokrájené tyčinky vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda. Opatrně je osušíme. |
2 | Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a smažíme bramborové tyčinky 5 minut do křupava. Necháme okapat přebytek oleje, osolíme a hned servírujeme. |
Poznámka
1