Recept

Koláč plněný chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54408

Ingredience

Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň
10 g Bazalka
200 g Chřest bílý
10 g Kerblík
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
10 g Petržel - nať
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
125 ml Víno bílé
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,143 kcal
Kilojoule 4 784kJ
35% Sacharidy 126 g
72% Tuky 54 g
10% Sodík 209 mg
58% Bílkoviny 32 g

Koláč plněný chřestem postup přípravy receptu:

1

Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]:

2

Do misky vsypeme mouku, přidáme chladné máslo, vlijeme vodu a přisypeme sůl. Vařečkou a podle potřeby i rukama vypracujeme hladké tužší těsto, které na 30 minut vložíme odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, rozprostřeme ho do formy a plníme zeleninovou náplní.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a vlijeme víno. Podusíme na něm oloupaný bílý chřest. Směs pak rozmixujeme v mixéru a přidáme k ní na kostičky pokrájenou dušenou šunku. Osolíme a opepříme. Směs rozprostřeme na koláč.

4

V misce si smícháme vejce, žloutky, smetanu a nasekané bylinky, tedy petržel, bazalku a kerblík. Zalijeme směsí koláč. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Koláč podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept