Jednoduchý recept

Kuřecí prsa s meruňkovo-rybízovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 54542

Ingredience

2 ks Kuřecí prsa
1 kávová lžička Med včelí
1 ks Meruňky
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Rybíz červený
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
3% Sacharidy 12 g
8% Tuky 6 g
17% Sodík 349 mg
77% Bílkoviny 44 g

Kuřecí prsa s meruňkovo-rybízovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany je potřeme tenkou vrstvou sójové omáčky.

2

Meruňku omyjeme, odstraníme z ní pecku a nakrájíme ji na malé kostičky. Z omytého rybízu odstraníme stonky.

3

V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm pečeme přibližně 3 minuty z každé strany. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.

4

Do výpeku v pánvi přilijeme trochu vody, přidáme nakrájené meruňky a rybíz a za stálého míchání je necháme změknout. Přidáme 1 lžičku medu a omáčku důkladně promícháme.

5

Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, doplníme je přílohou, polijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné např. krupicové noky, ale třeba i vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept