Recept

Zapečené pudinkové palačinky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54582

Ingredience

Na těsto
20 g Cukr vanilka
2 ks Jablka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko polotučné
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na náplň
4 ks Banány
8 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
200 g Jahody zahradní
1 l Mléko plnotučné
150 g Poleva čokoládová
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
40 g Pudinkový prášek - čokoládový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 507kJ
30% Sacharidy 110 g
18% Tuky 13 g
8% Sodík 163 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zapečené pudinkové palačinky postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do vhodné nádoby, rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky. Nakonec do těsta přidáme omytá, neloupaná, na struhadle nastrouhaná jablka aještě jednou promícháme.

2

Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.

3

Do dvou kastrůlků rozlijeme po 5 dl mléka. Přisypeme po 4 lžicích cukru, 20 g vanilkového cukru. Nakonec do jednoho kastrůlku vsypeme vanilkový prášek, do druhého čokoládový prášek. Za stálého mícháni uvaříme vanilkový a hustý čokoládový pudink. Ještě teplý čokoládový pudink vlijeme do zapékací mísy, necháme zatuhnout.

4

Palačinky naplníme střídavě banány a jahodami, naskládáme je ležatě na zatuhlý pudink. Přelijeme vanilkovým pudinkem a vložíme do nahřáté trouby. Zapékáme při teplotě 180 po dobu 20 - 25 minut.

5

Zapečené palačinky necháme vychladnout, rozkrájíme na jednotlivé porce, ty pokládáme na talíře. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.

Poznámka

Takto připravené palačinky podáváme jako studené hlavní jídlo, ale také jako předkrm. Můžeme je připravit i tak, že na povrch nalijeme želatinu a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept