Bramborová kaše s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s kroupami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54710 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
Vařené kroupy | |
---|---|
50 g | Kroupy ječné |
2 špetka | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Bramborová kaše | |
300 g | Brambory |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko plnotučné |
0,5 kávová lžička | Sůl |
7 dl | Voda pitná |
Na dochucení | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 360,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 20,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 107,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Brambory, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Majoránka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Kroupy dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Dáme je do rendlíku s 5 dl vody, ochutíme je solí a uvaříme. Vaříme je doměkka přibližně 60-80 minut. Měkké kroupy scedíme z přebytečné vody a necháme je zakryté. Očistíme česnek a cibuli a pokrájíme je nadrobno. |
2 | Oloupané brambory omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce, přilijeme 7 dl vody, přidáme sůl a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme přes síto. V pánvi si rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme kroupy, prolisované brambory, promícháme a ochutíme solí a majoránkou. Přidáme máslo, mléko a kaši vyšleháme. Podáváme ji teplou. |
Poznámka
Této bramborové kaši se říká též "nastavovaná" kaše. Podáváme ji k vařenému hovězímu a telecímu masu. Též k pečenému vepřovému masu nebo jako samostatný pokrm.