Zelný salát na francouzský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát na francouzský způsob
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54854 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
200 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
200 g | Rozinky tmavé |
1 hrst | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
700 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 542,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Ocet vinný červený, Ořechy vlašské, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát na francouzský způsob postup přípravy receptu:
1 | Z bílého hlávkového zelí odstraníme poškozené listy, rozřízneme ho na polovinu, odřízneme košťál, zelí krájíme na tenké proužky. Nakrájené zelí dáme do misky, posypeme hrstí soli, pepřem, cukrem, přilijeme 50 ml oleje a dobře promícháme. Odložíme do lednice na celou noc. |
2 | Rozinky namočíme do vody, necháme celou noc namáčet, zelí opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili sůl, smícháme s rozinkami, které jsme scedili. Zelí opět polijeme zbylým olejem, podle chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem, přidáme drobně nakrájený česnek, ocet a promícháme. |
3 | Hotový salát podáváme na jednotlivých talířích. Porce ozdobíme hrubě nasekanými ořechy a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme jako studenou přílohu. V návodu není uvedená doba uležení, celou noc.