Okoun na pivě s rajčaty a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun na pivě s rajčaty a olivami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Bazalka |
120 g | Cibule |
1 kg | Okoun - filety |
30 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
90 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 450,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun - filety, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Rajčata Cherry, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun na pivě s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny, stejně jako olivy. Bazalku rozebereme na lístky a opláchneme. |
2 | Olej rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme 3 minuty. Přidáme okouna a smažíme další 2 minuty z každé strany. Přidáme rajčata a olivy a povaříme 3 minuty. Poté podlijeme vývarem a pivem a vaříme 7 minut. Osolíme a opepříme, servírujeme ozdobené bazalkou. |