Bramborové placky s cibulí a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placky s cibulí a bylinkami
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55089 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
100 g | Cibule |
120 g | Cibulka jarní |
30 g | Kopr čerstvý |
1 špetka | Muškátový oříšek |
30 g | Olej slunečnicový |
30 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové placky s cibulí a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Z brambor vymačkáme vodu a vložíme do mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku, pažitku, kopr posekáme najemno. K bramborám přidáme rozkvedlaná vejce, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, cibuli, bylinky a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, naběračkou z těsta tvoříme menší placky, které smažíme z obou stran dozlatova. |
2 | Placky rozdělíme na talíře, posypeme posekanou jarní cibulkou a ještě teplé podáváme. |