Paprikový lusk plněný masem a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový lusk plněný masem a rýží
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 553 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
200 g | Hovězí maso přední |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
1000 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
300 g | Protlak rajčatový |
150 g | Rýže loupaná |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
40 g | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 403,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Paprikové lusky čerstvé, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový lusk plněný masem a rýží postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Mírně osolíme, přidáme rozmíchané vejce, pepř, uvařenou prochladlou rýži a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů. |
2 | Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen. Připravenou směsí masa papriky naplníme. |
3 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vodou, přilijeme trochu octa a vše krátce povaříme. |
4 | Do tohoto základu narovnáme naplněné papriky a dusíme je zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme. |
5 | Zbylý základ zahustíme světlou zásmažkou z tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
6 | Před koncem varu omáčku přisladíme, dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme. |