Zapečené rybí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rybí filé
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55342 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ml | Citronová šťáva |
1 kg | Filé rybí |
1 kávová lžička | Kari koření |
70 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 ml | Pomerančová šťáva |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 154,4mg |
Draslík | 48,5mg |
Vláknina | 573,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kari koření, Pomerančová šťáva, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rybí filé postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé nakrájíme na stejné porce. Důkladně je opereme, posypeme polovinou lžičky soli a pepřem, kari kořením. Vložíme do vroucí citrónové vody, filé povaříme 10 minut do měkka. Měkké filé opatrně vybereme z vývaru, naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. |
2 | Půlku rybího vývaru dáme do kastrůlku, zahustíme moukou, dochutíme pomerančovou šťávou, zbylou solí, pepřem. Vše rozšleháme a na mírném ohni povaříme na hustou omáčku. Nakonec do omáčky všleháme žloutky a stáhneme z ohně. Ještě teplou omáčkou přelijeme filé v zapékací míse, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. Vložíme do trouby, zapékáme přibližně 30 minut. |
3 | Hotové jídlo necháme 10 minut odpočinout. Následovně krájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Porce ozdobíme plátkem pomeranče nebo citrónu.