Recept

Papriko- rajčatová studená omáčka pro celiaktiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 55397

Ingredience

2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 g Paprika zelená
60 g Paprika červená
3 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata
3 špetka Sůl
1 polévková lžíce Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 97 kcal
Kilojoule 406kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 7 g
18% Sodík 355 mg
3% Bílkoviny 2 g

Papriko- rajčatová studená omáčka pro celiaktiky postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavím semínek. Nakrájíme je na kostičky a dám do mixéru. Červenou i zelenou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky, které přidáme k rajčatům. Ještě doložíme 2 stroužky prolisovaného česneku a směs rozmixujeme na kaši. Červené víno smícháme s olivovým olejem a zašleháme ho do zeleninového protlaku. Ochutíme solí, pepřem a omáčku dáme vychladit.

Poznámka

Omáčku podáváme studenou hlavně ke grilovanému masu i k zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept