Hovězí dušená játra s jablky a domácí rösti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí dušená játra s jablky a domácí rösti
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
600 g | Játra hovězí |
1 špetka | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0 l | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 415,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 26g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Jablka, Játra hovězí, Kmín celý, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí dušená játra s jablky a domácí rösti postup přípravy receptu:
1 | Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme nakrájená játra a kmín. Dusíme doměkka pod pokličkou. Když se vypaří tekutina, přidáme dvě lžíce hladké mouky, osmažíme a zalijeme vodou. Promícháme a játra dusíme doměkka. |
2 | Přidáme osmahnutá jablka, osolíme, opepříme a posypeme pažitkou. |
3 | 10 minut vaříme ve slupce brambory, poté oloupeme a nastrouháme. Přimícháme máslo, muškátový oříšek a sůl. Zpracujeme na těsto. |
4 | Na rozpálenou pánev roztíráme z bramborového těsta menší placičky, a pečeme je dozlatova. |
5 | Měly by vzniknout čtyři placky o průměru 20cm. |