Nákyp z hovězího masa s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z hovězího masa s hříbky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55585 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí svíčková |
150 g | Hříbky čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 464,4mg |
Draslík | 735,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 363,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Hříbky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z hovězího masa s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky. V pánvi osmahneme na malé kostičky nakrájenou uzenou slaninu, přidáme cibuli, smažíme doměkka a potom přidáme česnek. Vložíme jemně nakrájenou svíčkovou a chvilku opečeme. Směs dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku. Vejce promícháme spolu se smetanou, ochutíme solí, pepřem. |
2 | Pekáč vymažeme máslem, vložíme půlku připravené směsi, na směs naskládáme na tenké plátky nakrájené houby. Potom položíme na plátky nakrájenou veku, zalijeme půlkou smetany s vejci. Vytvoříme další vrstvy střídáním zbylé masové směsi, hub a plátků veky. Přelijeme zbylou smetanou s vejci. Na veku poklademe na tenké plátky nakrájené máslo a nákyp vložíme do předehřáté trouby. |
3 | Pří teplotě 220°C pečeme 20-25 minut. Hotový nákyp krájíme na porce a pokládáme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo.