Nákyp s kyselým zelím a treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s kyselým zelím a treskou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55608 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
200 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
70 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
5 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 360,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 427,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,0mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jablka, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s kyselým zelím a treskou postup přípravy receptu:
1 | Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli dozlatova osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Jablka omyjeme a bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, které smícháme spolu s kyselým zelím. Omytou tresku také nakrájíme na pásky. |
2 | Pekáček vymažeme máslem a postupně skládáme vrstvu brambor, kyselého zelí, osmažené cibule a tresky. Rozšlehaná vejce smícháme se smetanou. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem, nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a zalijeme povrch surovin v zapékací míse. |
3 | Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 200°C pečeme 20-25 minut. |
4 | Hotový, ještě teplý nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo.