Jednoduchý recept

Nákyp s kysaným zelí a ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 55620

Ingredience

500 g Brambory
100 g Hrušky
100 g Jablka
5 dl Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
20 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sýr Ementál (Primátor)
2 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 278kJ
10% Sacharidy 36 g
44% Tuky 33 g
12% Sodík 241 mg
51% Bílkoviny 29 g

Nákyp s kysaným zelí a ovocem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory, jablka a hrušky, spolu se sýrem nakrájíme na kostky. Pekáč dobře vymažeme máslem, na dno dáme vrstvu kyselého zelí, jablka, brambory, vrstvu hrušek a nakonec vrstvu sýra.

2

V mléce rozkvedláme vejce, osolíme, opepříme a vlijeme na suroviny na pekáči. Povrch posypeme sladkou mletou paprikou.

3

Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 200°C pečeme 50-60 minut. Upečený nákyp necháme 10 minut odpočinout a krájíme na porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept