Medový koláč s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový koláč s hruškami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 55702 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
5 g | Anýz mletý |
70 g | Cukr krystal |
100 g | Cukr moučkový |
250 g | Hrušky |
150 g | Med včelí |
200 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná celozrnná |
8 g | Soda jedlá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 57,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krystal, Cukr moučkový, Hrušky, Med včelí, Soda jedlá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový koláč s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Do suché pánve nasypeme krystalový cukr a necháme rozpustit, jakmile začne hnědnout, odstavíme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na silnější plátky. Vsypeme do pánve a obalíme v karamelu. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, cukr, přilijeme mléko, med, přidáme jedlou sodu, mletý anýz a vypracujeme těsto. Do formy na dno položíme hrušky, na ně nalijeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut. |
3 | Koláč podáváme vychladlý. |