Tvarohový nákyp s kyselým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový nákyp s kyselým zelím
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55729 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1,5 dl | Créme fraiche |
3 ml | Koňak vaječný |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
300 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
400 g | Česnek |
250 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Sůl |
2 stroužek | Uzené maso vařené |
0,5 kávová lžička | Zelí kysané |
Na zálivku | |
300 g | Jogurt bílý |
250 g | Kečup |
200 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 545,0mg |
Draslík | 916,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 612,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 195,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vaječný žloutek slepičí, Česnek, Cibule, Sůl, Zelí kysané, Jogurt bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Koňak vaječný, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Uzené maso vařené, Kečup, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový nákyp s kyselým zelím postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme těsto: do vhodné nádoby vložíme tvaroh, přidáme crème fraiche, vložíme 5 žloutků. Suroviny promícháme, vmícháme jemně nastrouhaný sýr, dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, nakonec vlijeme koňák. Pečicí formu vymažeme máslem, vložíme do ní půlku připraveného těsta. |
2 | Příprava náplně: ve větší pánvi na másle osmahneme na plátky pokrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené uzené maso. Nakonec vložíme na tenká kolečka rozkrájený česnek a okapané kysané zelí. Chvilku podusíme, osolíme, přimícháme kečup a stáhneme ze sporáku. |
3 | Hotovou náplň rozložíme na těsto v pečící formě. |
4 | V misce rozmícháme jogurt, vejce, sůl, pepř, přidáme drobně krájený pórek, majoránku a nalijeme na povrch surovin. |
5 | Naplněnou pečící formu vložíme do trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut. |
6 | Hotový nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme jako hlavní teplé jídlo.