Recept

Čokoládové briošky pro alergiky na laktózu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55749

Ingredience

2 kávová lžička Cukr moučkový
2 kávová lžička Droždí sušené
85 g Margarín
225 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na dokončení
1 kávová lžička Cukr krystal
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 496kJ
12% Sacharidy 43 g
24% Tuky 18 g
10% Sodík 193 mg
12% Bílkoviny 7 g

Čokoládové briošky pro alergiky na laktózu postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme mouku (dvě lžíce schováme stranou na pomoučnění válu) a sůl, přidáme cukr. K promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a opět promícháme.

2

15 g pokrájeného změklého margarínu rozpustíme v kastrolu a rozšleháme v něm vejce. Přelijeme do mísy k moučné směsi, robotem vyšleháme v hladké a pružné těsto.

3

Vyklopíme těsto z mísy a na pomoučněném vále z něho vyválíme čtverec o síle asi 1 centimetr. Horní dvě třetiny čtverce potřeme třetinou zbylého margarínu (dvě lžíce ještě dáme stranou na pozdější pomazání pečicího papíru), horní část těsta přehneme dolů přes střed a spodní třetinu přehneme nahoru. Okraje těsta přitiskneme válečkem, těsto o čtvrt kruhu otočíme, znovu vyválíme a opakujeme postup s druhou třetinou margarínu. Zopakujeme ještě do třetice.

4

Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout na chladném místě.

5

Těsto rozbalíme a znovu vyválíme na pomoučněném vále do čtverce. Tentokrát už nepřidáváme žádný margarín. Složíme stejným způsobem jako předtím, otočíme, znovu vyválíme a opět přeložíme.

6

Vyválíme do obdélníku, který bude mít jednu stranu dvakrát delší než druhou a plát bude silný cca 0,5 centimetru. Vykrájíme z něho 8 stejných čtverců.

7

Pečicí papír pomažeme margarínem.

8

V misce ušleháme vejce s krystalovým cukrem a směsí potřeme povrch jednotlivých čtverců. Na každý čtverec položíme tři čtverečky čokolády. Přes ně přeložíme těsto tak, aby kousky čokolády vyčnívaly. Briošky potřeme olejem a necháme na plechu s pečicím papírem vykynout 40 minut.

9

Předehřejeme troubu na 220 °C. Vložíme do ní plech s vykynutými brioškami a pečeme 15 minut. Vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme teplé.

Poznámka

Použijeme čokoládu bez laktózy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept