Britské kedgeree bezlepkové pro alergiky na ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Britské kedgeree bezlepkové pro alergiky na ořechy
Britské kedgeree bezlepkové pro alergiky na ořechy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55753 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
30 g | Čočka jedlá |
0,8 kávová lžička | Kari koření |
0,3 kávová lžička | Kurkuma |
300 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
225 g | Rýže loupaná |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
250 g | Treska uzená |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 164,2mg |
Draslík | 556,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 146,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Čočka jedlá, Kari koření, Kurkuma, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Britské kedgeree bezlepkové pro alergiky na ořechy postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme čočku v osolené vodě podle návodu, slijeme vodu a čočku odložíme stranou. |
2 | Do kastrolu vlijeme mléko, vložíme rybu. Asi 5 minut ji podusíme. Zkontrolujeme, jestli se maso dá rozebrat vidličkou. Slijeme mléko, Necháme rybu okapat, zbavíme ji kostí a kůže. Schováme mléko na rýži, aby mělo kedgeree správnou příchuť ryby. |
3 | Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. V pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm cibulku, dokud nezměkne. Poté k ní přidáme rýži a koření, obalíme v oleji. |
4 | Použijeme mléko z dušení ryby, přidáme k němu vroucí vodu, abychom měli asi 450 ml tekutiny. Zalijeme tekutinou rýži s cibulí a přivedeme k varu. Mícháme, potom snížíme teplotu, znovu zamícháme a zakryjeme. Dusíme asi 10 minut, dokud rýže neabsorbuje všechnu tekutinu a není uvařená. Rýže se však nesmí rozvařit. Odstavíme ji a udržujeme v teple. |
5 | V hrnci zahřejeme vodu, snížíme teplotu, aby neklokotala, ale vařila se jenom mírně, přidáme do ní vejce. Vaříme asi 7 minut. Uvařená vejce ihned zchladíme studenou vodou. Oloupáme je a nakrájíme na čtvrtiny. |
6 | Smícháme v hrnci rybu s čočkou a rýží, vmícháme smetanu a citronovou šťávu. Poklademe čtvrtinami vajec, osolíme, opepříme. |
7 | Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.