Pečená jablka s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka s nádivkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55779 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
35 g | Cukr vanilka |
2 ks | Jablka |
2 špetka | Skořice mletá |
25 ml | Víno jablečné |
20 g | Zakysaná smetana |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 17,2mg |
Draslík | 237,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Skořice mletá, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Víno jablečné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jablka s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, osušíme, ve spodní části seřízneme, aby mohla stát. Z vršku jablka opatrně nakrojíme, vyřízneme jádřince, ale jablka musí zůstat vcelku. Do misky nalijeme citronovou šťávu, přidáme zakysanou smetanu, jablečné víno, skořici, vanilkový cukr a rozmícháme. Touto směsí naplníme jablka, položíme na plech pomazaný máslem, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut. |
2 | Jablka postavíme na talířky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.