Dip se sedmi vrstvami pro alergiky na vejce, lepek a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip se sedmi vrstvami pro alergiky na vejce, lepek a ořechy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55867 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,5 ks | Cibule červená |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
450 g | Fazole |
340 g | Olivy černé |
2 ks | Paprika zelená |
8 ks | Rajčata |
750 g | Sýr Čedar |
500 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 217,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Citrony, Paprika zelená, Rajčata, Sýr Čedar, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Fazole, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip se sedmi vrstvami pro alergiky na vejce, lepek a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a oloupeme avokádo. Rozřízneme a odstraníme z něj pecku. V misce ho rozmačkáme vidličkou společně se šťávou vymačkanou z jednoho citronu. |
2 | Na dno misky rozložíme konzervované fazole. Přidáme k nim rozmačkané avokádo, další vrstvu zakysané smetany a posypeme chilli kořením. |
3 | Zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka a bílé žebroví. Rozkrájíme na kostičky. Rozložíme rovnoměrně na vrstvu v misce. Černé olivy vypeckujeme a rozpůlíme a vytvoříme z jejich půlek další vrstvu v misce. Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenké měsíčky a navrstvíme na olivy. Oloupeme červenou cibuli, nasekáme nadrobno a zasypeme s ní rajčata. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka a bílé žebroví. Nakrájíme na proužky a rozložíme na rajčata. Sýr čedar nastrouháme na hrubším struhadle a posypeme vrstvy v misce. Nakonec zasypeme koriandrem a nadrobno nasekanou jarní cibulkou. |